1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Di indonesia, kuih ini lebih dikenali sebagai dadar gulung. 1 sudu besar tepung gandum; Kuih ketayap atau dengan nama lain kuih gulung merupakan salah satu kuih traditional. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Blender semua bahan hingga halus. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup .
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kuih ketayap atau dengan nama lain kuih gulung merupakan salah satu kuih traditional. Resepi kuih ketayap sangat mudah dan senang untuk . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Makan waktu petang minum dengan kopi o panas memang layanz.
2 cawan tepung gandum 2 ½ .
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih. Blender semua bahan hingga halus. Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Kemudian masukkan kelapa parut dan . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Makan waktu petang minum dengan kopi o panas memang layanz. Resepi kuih ketayap sangat mudah dan senang untuk . Di indonesia, kuih ini lebih dikenali sebagai dadar gulung. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Kacau sebati sampai gula larut. 2 cawan tepung gandum 2 ½ . Sedapnya kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni. Kuih ketayap atau dengan nama lain kuih gulung merupakan salah satu kuih traditional.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); 1 sudu besar tepung gandum;
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 2 cawan tepung gandum 2 ½ . Kacau sebati sampai gula larut. 2 sudu besar minyak masak; Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Blender semua bahan hingga halus.
2 sudu besar minyak masak;
Sedapnya kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Blender semua bahan hingga halus. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . 2 cawan tepung gandum 2 ½ . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kemudian masukkan kelapa parut dan . 1 sudu besar tepung gandum; Makan waktu petang minum dengan kopi o panas memang layanz. 2 sudu besar minyak masak; Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kuih ketayap atau dengan nama lain kuih gulung merupakan salah satu kuih traditional. Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Di indonesia, kuih ini lebih dikenali sebagai dadar gulung. Resepi kuih ketayap sangat mudah dan senang untuk . Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
1 sudu besar tepung gandum; Di indonesia, kuih ini lebih dikenali sebagai dadar gulung. Sedapnya kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni. Makan waktu petang minum dengan kopi o panas memang layanz. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. Untuk nak masak inti kelapa, boleh masak gula melaka dan air dulu bagi. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Sedapnya kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Resepi kuih ketayap sangat mudah dan senang untuk . Kacau sebati sampai gula larut. Blender semua bahan hingga halus.
Kuih Gulung Hijau Inti Kelapa : Resipi Kuih Ketayap Oleh Ha Lim39 Cookpad. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Resepi kuih ketayap sangat mudah dan senang untuk . Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 sudu besar tepung gandum; 2 sudu besar minyak masak; Kuih ketayap atau dengan nama lain kuih gulung merupakan salah satu kuih traditional. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
2 sudu besar minyak masak; kuih hijau kelapa. 2 cawan tepung gandum 2 ½ .
Resepi kuih ketayap sangat mudah dan senang untuk . Kacau sebati sampai gula larut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Makan waktu petang minum dengan kopi o panas memang layanz.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Di indonesia, kuih ini lebih dikenali sebagai dadar gulung.
2 sudu besar minyak masak;